Gaziantep

"PARTİ MESELESİ DEĞİL, ÜLKE MESELESİDİR!"



Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizce 20 OCAK 2018 tarihinde başlatılan, Suriyeli gençlerden oluşan Özgür Suriye Ordusu tarafından da desteklenen “Zeytin Dalı Harekâtı” nın amacı, PKK/KCK/ PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bu teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmaktır. “Zeytin Dalı Harekâtı” nda; planlama ve icrasında, sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmaktadır.




Buradaki hassasiyetlerimiz masum sivil insanların zarar görmemesi ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. “Zeytin Dalı Harekâtı”nın hukuki dayanağı birleşmiş milletler güvenlik konseyinin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624, 2170 ve 2178 sayılı kararları ve birleşmiş milletler sözleşmesinin 51. Maddesinde yer alan “meşru müdafaa” hakkıdır.

Bilindiği üzere Amerika Birleşik Devletleri tarafından, DEAŞ ile mücadele adı altında, terör örgütlerine yaklaşık 5.000 tır silah, mühimmat ve anti tank füzeleri teslim edilmiştir.  

Anti parantez  ile belirtmek isterim, DEAŞ’ın elinde Tank’ mı vardı Anti Tank füzeleri verildi. DEAŞ’ın uçakları mı vardı ki? Uçaksavarlar verildi? Tüm Bunların Ülkemize karşı kullanılması için verildiği kannatindeyiz.

Afrin’e düzenlenen operasyonu savaş diye nitelendirmek bir ihanettir. Çünkü biz bir devletle savaşmıyoruz.  PKK/KCK/ PYD-YPG, DEAŞ gibi terör örgütleri, onların arkasındaki güçlerle mücadele içerisindeyiz. Ülkemiz içerisinde bulunan bazı kuruluşlar, yapılan operasyonu savaş olarak nitelendirmekte ve savaş ‘a hayır çığırtkanlığı yapmaktadır.

Şu açıkça ve net olarak bilinmelidir ki; “Zeytin Dalı Harekâtı”nın desteklemekle, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin arkasındayız demekle, herhangi bir partili olunmuyor.  Bu bir milli beka meselesidir.  Biz burada sınırlarımızda kurulmak istenen bir terör devletine müsaade etmemek için Afrindeyiz. 80 milyonun oluruyla, kanaat önderleriyle, STK temsilcileriyle, sanatçılarla devletimizin ve TSK ‘mizin, mazlumların ve masumların yanında olduğunun bilinmesi gerekir. Herkesin elini taşın altına koymasının zamanı gelmiştir, bu bir parti meselesi değil ülke meseledir.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün söylediği gibi, “Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde, o düşünceyle düşünüp çalışmayı görev edinmelidir” anlayışıyla, ülke olarak bir bütün olmamız gerekmektedir. Buradan açık çağrımızdır; tüm Kanaat önderlerinin, Sivil Toplum Kuruluşlarının, Sanatçıların bu mihvalde açıklama yapmaları ve herkesin Kilis ve Hatay illerimizdeki vatandaşlarımıza, Mehmetçiklerimize destek olunması gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın her zaman deklere ettiği gibi, “Tek Millet Tek Bayrak Tek Vatan Tek Devlet” ilkeleriyle, ülkemizin bu hain örgütlere karşı mücadelesinde hükümetimizin ve devletimizin yanında olalım. Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna bu harekâtta hayatlarını kaybeden, Şehitlerimize, Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Şehitlerimizin makamları Al-i olsun. Yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Hepinizi saygıyla selamlıyoruz.

Bu Web Sitesinin Tüm İçerik Hakları Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanlığına Aittir. İzinsiz Kullanılamaz

Gaziantep Milletvekillerimiz

iletişim

Contact

Email: info@akpartisehitkamil.com

Telefon: (+90) 342 221 22 00

Fax: (+90) 342 221 22 02

Adres: MÜCAHİTLER MAH. 52025 NOLU SOKAK NO:12/14 ŞEHİTKAMİL / GAZİANTEP